ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Τελευταία Νέα

Συνδεδεμένοι

Στατιστικά Επισκέψεων

Σύνδεση

Ο ΛΥΡΑΥΛΟΣ ΣΤΟ 9o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 22:54

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το Σύνολο Αρχαιοελληνικής Μουσικής Λύραυλος πραγματοποίησε στο χώρο του σχολείου μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα''.

Σαράντα ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, από τη ''θεία'' Λύρα του Απόλλωνα έως το μελωδικό αυλό αλλά ,και οι ''επιβιώσεις'' τους στη σύγχρονη εποχή μέσω της Παράδοσης, ο ζουρνάς, η θρακιώτικη γκάιντα και η νησιώτικη τσαμπούνα (απόγονοι του αρχαίου άσκαυλου) και το νταούλι περίμεναν τα παιδιά να τα περιεργαστούν.

Τα παιδιά άκουσαν ζωντανά όλα τα όργανα καθώς και τα ωραιότερα σωσμένα μουσικά κομμάτια της Αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς που διασώζονται μέσα από την Παράδοση επιβεβαιώνοντας τον πλούτο και τη συνέχεια της Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς και έμαθαν την ιστορία της δημιουργίας τους από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά.

Το μουσικό αυτό ταξίδι παρουσιάστηκε συνδυασμένο με ελληνικούς μύθους και συνοδευόταν από παράλληλη προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων με σκηνές από την μουσική ζωή των αρχαίων Ελλήνων.