Η φιλόλογος Κα Μητάκου Αικατερίνη, οργανώνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012.

Τα τμήματα Α1 και Α2 θα συνοδεύσουν οι καθηγήτριες Δαβή Βαρβάρα και Δίπλα Ευαγγελία.

http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=1&clang=0

Την Τρίτη 23 Οκτώβρη 2012 η Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης.

Στα πλαίσια της διδασκαλίας της τραγωδίας ''Ελένη'' του Ευριπίδη, οι μαθητές, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, θα επισκεφτούν το Θέατρο Διονύσου και περπατώντας προς το Ηρώδειο θα δουν το Ωδείο του Περικλή, τη Στοά του Ευμένους και το Ασκληπιείο. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με περίπατο στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς το Θησείο (Ναό του Ηφαίστου). Συνοδεύουν οι διδάσκοντες στη Γ' Γυμνασίου.

Η παρακολούθηση της διαδραστικής παράστασης ''Σωκράτης τώρα'' στο Ίδρυμα Θεοχαράκη ακυρώνεται, επειδή δε δήλωσε συμμετοχή ένας επαρκής αριθμός μαθητών.

Στις 8 Μαρτίου η  Α' Γυμνασίου του σχολείου μας πέρασε δύο εκπαιδευτικές και ταυτόχρονα συναρπαστικές ώρες σε σινεμά πάρκο.
Τα παιδιά έζησαν την εμπειρία ενός διαφορετικού θεάματος το οποίο είχε τον τίτλο ''Ανθρώπινη Εμπειρία'' και παρουσίαζε το σώμα, την επικοινωνία, την τέχνη, τα επιτεύγματα.

Η Πύλη του Ανδριανού σήμεραΕκπαιδευτική επίσκεψη στην Πύλη του Ανδριανού σχεδιάζει το σχολείο μας για τα τμήματα Β1 και Β2. Το θέμα της επίσκεψης θα είναι :''Το χρώμα του χρόνου'' και η επίδραση του περιβάλλοντος στα αρχαία μνημεία.

Πότε; Στις 18 Οκτωβρίου 2012.

Με ποιούς; Με αρχηγό την Κα Μητάκου Αικατερίνη (Φιλόλογο) και συνοδούς τις Κες Παπαγεωργίου Μαρία (Μουσικό) και Κραουνάκη Ελένη (Φιλόλογο).

Tην Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Εκεί είχαν οι μαθητές των τμημάτων Γ1, Γ2 και Γ3 την ευκαιρία να ενημερωθούν για την

Το ιστορικό Ναύπλιο θα επισκεφθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 το 9ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Η εκδρομή γίνεται στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών σε πολιτιστικά και ιστορικά θέματα: Παλαμήδι, Ακροναυπλία, παλιά πόλη, πλατεία Συντάγματος, Α' Βουλή, Μουσείο.

Tην Τρίτη 6 Μαρτίου το τμήμα Γ6 , με συνοδούς τις κυρίες Β. Δεβελέκου και Δ. Δεδίρογλου, επισκέφτηκε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη και γνώρισε το έργο μεγάλων Ρώσων ζωγράφων από τη συλλογή Manege στην Αγία Πετρούπολη. Είναι η πρώτη φορά που αυτά τα έργα βγαίνουν από την Ρωσία.

Page 1 of 2