Ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης ήρθε στο 9ο Γυμνάσιο Περιστερίου!!!

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά  για την επίσκεψη του διάσημου σεφ, συγγραφέα και ιστορικού στο σχολείο μας.

Αλήθεια πώς έγινε και η παρουσία του άγγιξε τις καρδιές όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών που είχαν την τύχη να τον ακούσουν να απαντά στις ερωτήσεις των παιδιών της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος ''Ανακαλύπτω τη Γαλλία'';

Οι μαθητές μας, μέσα από το μάθημα των Γαλλικών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πηνελόπη Αλετρά και την αμέριστη βοήθεια της κ. Εύης Κούκιου, ετοίμασαν μια αξιόλογη παρουσίαση με ερωτηματολόγιο εμπλουτισμένο με βίντεο, φωτογραφίες, μουσική και άλλο πλούσιο υλικό γύρω από την ιστορία της γαλλικής γαστρονομίας, που αποτελεί πια μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γαλλίας.

Ο κ. Μαμαλάκης μας τίμησε με την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας. Μας φέρθηκε με την τρυφερότητα που έτσι κι αλλιώς τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο και μας έδειξε με απλά λόγια ότι η ουσία της σωστής διατροφής, όπως και όλων των σημαντικών πραγμάτων της ζωής μας, δε βρίσκεται στο ''φαίνεσθαι'' ούτε στο ''πολύ'' αλλά στο ''είναι'' και στο ''ευ''.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

Το γαλλικό τμήμα του σχολείου μας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες στο χώρο του πολιτισμού και της τέχνης.