Την Τετάρτη 9/5/2012 οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης των 15ου και 29ου Δημοτικών σχολείων, επισκέφθηκαν το 9ο Γυμνάσιο Περιστερίου, στα πλαίσια του προγράμματος «ομαλή μετάβαση των μαθητών του Δημοτικού στο Γυμνάσιο».

 

Ο Δ/ντης κ. Σπυρίδων Τζούτης, οι Υποδ/ντές κ. Ιωάννης Ζούμπος και κα. Παντελία Τούντα καθώς και οι Καθηγητές του 9ου Γυμνασίου υποδέχτηκαν περίπου 60 μαθητές της ΣΤ? τάξης του Δημοτικού, τους οποίους συνόδευαν ο Δ/ντής του 15ου Δημοτικού σχολείου κ. Θεόδωρος Παπατσίμπος, Δασκάλες των δύο Δημοτικών, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού σχολείου κα. Στεφανία Μορφονιού και γονείς των μαθητών.

 

Ο υποδ/ντής κ.Ζούμπος Ι., η κα.Μουρελάτου Κ. καθηγήτρια Πληροφορικής, ο κ.Βλαχάκης Α. καθηγητής Μαθηματικών, η κα Αλετρά Π. καθηγήτρια Γαλλικών και ο κ.Μπουκουβάλας Π. καθηγητής Φυσικής, ξενάγησαν τους μαθητές και τους συνοδούς τους στους χώρους του σχολείου και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στην αίθουσα προβολών, στα δύο εργαστήρια Πληροφορικής, στις αίθουσες διαδραστικού πίνακα και στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Μεταξύ άλλων οι μαθητές παρακολούθησαν μία παρουσίαση και ένα video στην αίθουσα προβολών για τις υποδομές του σχολείου, περιηγήθηκαν στο Διαδίκτυο και στην Ιστοσελίδα του Γυμνασίου στα εργαστήρια Πληροφορικής, εξασκήθηκαν κατά ομάδες στη χρήση των διαδραστικών πινάκων και κάνανε μάθημα στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Σε ένα διάλειμμα της επίσκεψής τους οι μαθητές έγιναν δεκτοί στο σύλλογο Καθηγητών όπου τους προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα.

Κατά γενική ομολογία η επίσκεψη αυτή είχε μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές του Δημοτικού εντυπωσιάστηκαν από τις υποδομές και τις υπηρεσίες του 9ου Γυμνασίου και έφυγαν ενθουσιασμένοι από εκεί περιμένοντας, όπως είπαν, με ανυπομονησία να επιστρέψουν το Σεπτέμβρη.