Στις 23,24 και 25 Φεβρουαρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με δύο πολιτιστικά προγράμματα: 1) Βυζαντινά και Παλαιοχριστιανικά μνημεία χαρακτηρισμένα ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και 2) Μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Το Σάββατο οι μαθητές επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στη Βεργίνα. Την Κυριακή το πρωί είδαν από κοντά τον Λευκό Πύργο της συμπρωτεύουσας και έμαθαν πως χρησιμοποιείται ο εσωτερικός του  χώρος. Στη συνέχεια πήγαν στην Άνω Πόλη και απόλαυσαν από το Επταπύργιο τη θέα ολόκληρης της Θεσ/νίκης. Επισκέφτηκαν τη μονή Βλατάδων, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών και τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη.

Το "Μαθητικό Ραδιόφωνο" παρακολούθησε τη συναυλία στο κέντρο "Νόησις", ενώ το βράδυ όλοι μαζί παρακολούθησαν ένα μουσικό πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα το πρωί επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και στη συνέχεια μετέβησαν στο κέντρο "Νόησις" όπου παρακολούθησαν προβολή στο Πλανητάριο.

 

Το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει 3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις 23,24 και 25 Φεβρουαρίου. Στην εκδρομή θα συμμετάσχουν:

1) Η ομάδα μαθητών και καθηγητών που υλοποιούν πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα τα Βυζαντινά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα ξεναγηθούν στα παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

2) Η ομάδα European School Radio, η οποία θα παρευρεθεί στην πανελλήνια συνάντηση στη Θεσ/νίκη όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο. Στη συνάντηση θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του Μαθ/κού Διαδ/κού Ραδιοφώνου και θα βραβευτούν τα σχολεία με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα.

Και οι δύο ομάδες θα ξεναγηθούν στη Βεργίνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσ/νίκης.

Ανακοινοποίηση στο ορθόν.

Σύμφωνα με την πράξη 18/4-3-2013 η Επιτροπή για την αξιολόγηση προσφορών πρακτορείων για την 3μερη εκδρομή στη Ναύπακτο εκτίμησε τα νέα δεδομένα, αποφάσισε δε ομόφωνα να αναθέσει την εκδρομή στο πρακτορείο At Holidays με 3 δωρεάν εισιτήρια για τους μαθητές μας.

 

Για την επιτροπή

Ο διευθυντής

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΖΟΥΤΗΣ

Σύμφωνα με την υπ'αριθμ. 14/25-1-2013 πράξη στο βιβλίο πράξεων του διευθυντή με θέμα:"Επιλογή πρακτορείου για την τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη", η συγκροτηθείσα, σύμφωνα με το νόμο, επιτροπή ομόφωνα προέβη στην επιλογή του πρακτορείου AT HOLIDAYS, που προσέφερε το ξενοδοχείο CAPSIS 4*, με τιμή 100 ευρώ ανά μαθητή για δύο διανυχτερεύσεις με πρωινό και γεύμα σε μπουφέ και με κάλυψη όλων των απαιτούμενων από την προκήρυξη του σχολείου όρων.

Για την επιτροπή

Ο διευθυντής - πρόεδρος

Σπυρίδων Τζούτης

 

Page 1 of 3