Μια καταπληκτική εκδρομή, στο Βοτανικό Κήπο και το Πλανητάριο. Παρά τις σχετικά άσχημες καιρικές συνθήκες, όλοι οι μαθητές περάσαν υπέροχα...

Γέλασαν, περπάτησαν, θαύμασαν τις ομορφιές τις φύσης, σε ένα πραγματικά πανέμορφο κήπο και παρακολούθησαν μια εποικοδομητική προβολή στο Πλανητάριο .

 

Βοτανικός Κήπος Διομήδους: Ένα κοινωφελές ίδρυμα που, πραγματικά, συντηρείται με δουλειά ψυχής, από μόνο 9 άτομα! Απίστευτο και όμως αληθινό, πως 1860 τετραγωνικά στρέμματα συντηρούνται από ένα τόσο μικρό αριθμό εργαζόμενων! Χωρίς καμία χρηματοδότηση από το Υπουργείο, βασίζεται κυρίως στο όραμα του Αλέξανδρου Ν. Διομήδη, ενός σπουδαίου ανθρώπου για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Το Ίδρυμα είναι οικονομικά αυτοδύναμος οργανισμός. Ιδρύθηκε και συντηρείται από τα έσοδα των κληροδοτημάτων του Αλεξάνδρου Διομήδη.

 

Αξιοσημείωτο να πούμε είναι, ότι ο Βοτανικός Κήπος έχει φυτά από όλο τον κόσμο και ανταλλάσσει σπέρματα φυτών με άλλους 110 κήπους παγκοσμίως! Ένα κίνημα των τελευταίων χρόνων, από την θαυμάσια διευθύντρια του Βοτανικού Κήπου.

Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τον Ίδρυμα, στην ιστοσελίδα http://www.diomedes-bg.uoa.gr/

Παρακάτω ακολουθεί, φωτογραφικό υλικό:

Ύστερα από αυτόν τον περίπατο στο Κήπο, συνεχίσαμε με μια προβολή Ντοκιμαντέρ στο Ευγενίδειο Πλανητάριο, το "Άστρο της Ημέρας". Σχετικά με τον ήλιο μας.

(Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνοδούς μας στην εκδρομή και κυρίως τον κ. Μπουκουβάλα, τον υπεύθυνο της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής, την κυρία Καρακικέ Γαρυφαλιά, την κυρία Μουρελάτου Κων/να και τον κύριο Γιάννη Φιορεντίνο. Επίσης ένα ακόμα ευχαριστώ για την πολύτιμη εξυπηρέτηση του για την επιτυχημένη κάλυψη του άρθρου, συστήνοντάς με στην Υπεύθυνη του Βοτανικού Κήπου για περισσότερες πληροφορίες...)

κείμενο-φωτογραφίες  Γιώργος Καντιάνης